En blogg från SKL

SKL:s arbetsgivarblogg

Sveriges största arbetsgivarorganisation om sånt som berör våra 1,1 miljoner medarbetare

DN fokuserar på offentlig sektor

De senaste två veckorna har DN i sin karriärdel, som publiceras på söndagar, fokuserat på offentlig sektor. Tyvärr ligger inte så många av artiklarna tillgängliga via webben men de är intressanta varför jag ändå ville flagga upp några av dem här.

Först en som faktiskt finns på webben där Caroline Olsson hos oss intervjuas om kompetensbehoven inom kommuner och landsting.

http://www.dn.se/arkiv/dn-jobb/framtidens-jobbchanser-finns-i-offentliga-sektorn/

Den artikeln såg ut så här i tidningen:

Artikel i DN

I en annan intervju intervjuades vår förhandlingsdelegations ordförande Heléne Fritzon om heltidsfrågan. Hon refererade den rapport vi publicerade nyligen som ni hittar här: Allt fler kommuner och landsting beslutar om heltid

Artikel i DN

I en annan artikel uppmärksammades det gemensamma arbete vi gör ihop med flera fackförbund för att attrahera studenter till vår sektor. En av våra förhandlare, Phia Moberg intervjuas och i artikeln berättar hon och andra bland annat om siten http://www.pluggjobb.se . På pluggjobb.se hjälper vi studenter att kopplas ihop med potentiella arbetsgivare under studietiden för att kunna vara studentmedarbetare.

Artikel i DN

Och jag ville också tipsa om den enkätartikel DN skrev där de hade intervjuat bl.a. Vision och Region Västra Götaland om hur de ser på arbetet med att få fler att arbeta med våra jobb i framtiden.

Artikel i DN

Trevlig läsning och trevlig helg!

Agneta Jöhnk

Inga kommentarer på “DN fokuserar på offentlig sektor”

skl logotyp